Nieuws

Zaterdag 5 januari werd in Lunchroom & Gallery Quirky, aan de Tasmanstraat 128 te Den Haag, de benefietfototentoonstelling The Best of Tango en La Haya van fotograaf Hans Willink geopend. Niet alleen leverde dit een grote toeloop op, er werd ook meteen flink verkocht voor het goede doel.

Het betreft een overzicht van de gelijknamige fototentoonstelling die een jaar eerder bijzonder succesvol was in Galerie Haags.

“Eigenaresse Christine Defontaine wilde graag dat ik een keer exposeerde in Quirky”, vertelt fotograaf Hans Willink. “Daar voelde ik wel voor en besloot er meteen een goed doel aan te koppelen.

Hans Willink

De opbrengst van deze tentoonstelling komt namelijk ten goede aan Orpheus Nederland, een vereniging die steun biedt aan mensen die in hun heterorelatie te maken hebben met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens van henzelf of hun partner.

Ernst van de Berg(L) en Hans Willink klinken op het succes van de tentoonstelling. Foto: Neal McClimon

De openingshandeling werd verricht door Ernst van den Berg, manager van het Bureau Citymarketing van de Gemeente Den Haag, die Willink al meer dan dertig jaar kent. In zijn toespraak zei Van den Berg ondermeer: “Hans, zijn foto’s en Orpheus zijn voor mij alle drie een beetje als de musical Wicket: niets is wat het lijkt. Hans weet telkens weer te verrassen en zijn fotowerk ook. Het is prachtig hoe hij in deze serie Tango en La Haya, de tangodansers heeft gecombineerd met mooie Haagse plekjes. Telkens als ik een foto bekijk, ontdek ik weer wat nieuws. Daardoor blijft het boeiend om dit werk te zien. Ik hoop voor Hans én voor Orpheus dat de zeer vriendelijk geprijsde foto’s gretig aftrek zullen vinden”.

Bewonderende blikken en rustig gekeuvel tijdens de opening. Foto: Neal McClimon

Daar lijkt het wel op want op de openingsdag werd al goed verkocht. “Het is geweldig dat men meteen een aantal werken heeft aangeschaft”, glunderde Willink. “Bovendien lijkt het er op dat er in de komende weken nog een veelvoud wordt afgenomen. Er was iemand, die – net als een jaar geleden ook al het geval was – geïnteresseerd is om zijn nieuwe kantoorpand in te richten met deze foto’s. Dat zou voor Orpheus een enorme opsteker zijn. Omdat elke foto een maximale oplage van vijfentwintig heeft, kan dit”.

Business as usual in Quirky: lunchroom en gallery. Foto: Neal McClimon

“Omdat het goede doel zich bezighoudt met liefde, leek het Christine en mij gepast om de expositie te laten lopen tot en met Valentijnsdag”, legt Willink de slotdatum van 14 februari uit. “Bovendien is het op die dag doorgaans erg druk met het speciale Valentijnsdiner in Quirky. Het zou een mooi slotakkoord kunnen opleveren”.

De foto’s zijn tot 14 februari iedere week van dinsdag tot en met zondag te zien aan de Tasmanstraat 128 te Den Haag. Quirky is open van 10 uur tot 17 uur; in het weekend een uurtje langer en op vrijdag zelfs tot 23 uur.

Tango en La Haya, hooikadebrug