Jongeren

Stichting Jongeren met een homo-ouder

Nauw aan Orpheus verbonden is de "Stichting Jongeren met een homo-ouder". Deze wordt voornamelijk gevormd door de kinderen uit de Orpheus-gezinnen. De werkgroep is in 1987 door de jongeren zelf opgericht in samenwerking met het Vormingscentrum De Hunneschans en de afdeling Homostudies van de Universiteit van Utrecht.
Sinds mei 2003 is deze werkgroep een zelfstandige stichting geworden, onder meer omdat de doelgroep niet alleen uit orpheus-situaties meer voortkomt maar ook uit homo- / lesbische stellen met kinderen afkomstig van adoptie of spermadonoren.


De Stichting verzorgt opvang voor en door kinderen / jongeren die zich in vergelijkbare omstandigheden bevinden en organiseert minstens eenmaal per jaar een weekend waar jongeren van 12 tot en met 21 jaar elkaar kunnen ontmoeten.
De Stichting heeft een eigen website. Wilt u meer over deze stichting weten?   
Klik op het logo.

 


Stichting JMHO


De stichting Jongeren Met een Homo-ouder organiseert één a twee maal per jaar een weekend waar jongeren van 12 tot en met 21 jaar elkaar kunnen ontmoeten.

Op de weekenden is plaats om te lachen en te huilen en te praten over hoe het is om een homo-ouder te hebben.


Jongeren weekend 2014 
Van 3  t/m 5 oktober organiseert de Stichting Jongeren met een homo-ouder, wederom een weekend voor jongeren van 12 t/m 21 jaar.

De weekenden starten altijd op vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur, en zijn op zondag om ongeveer 16.00 uur weer afgelopen.
Thema's die op deze weekenden ter sprake komen zijn o.a.: anderen vertellen over de homoseksualiteit van je ouder(s), vooroordelen van jezelf en anderen, omgaan met relaties en seksualiteit, omgaan met je ouders en hun eventuele nieuwe partner en mogelijke echtscheiding.
's Avonds worden de ouders even vergeten en is er ruimte voor ontspanning.

Als je je hiervoor wilt opgeven of je wilt meer informatie over dit weekend, neem dan contact op met ons.

Jongeren die voor het eerst naar een weekend gaan krijgen voorrang bij de inschrijving!Voor informatie en opgave mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar: 06-54346043