Heteropartners

Orpheus is er niet alleen voor de homo, lesbische of bi-partner, maar zeer zeker ook voor de heteropartner.

Misschien had je al wel iets vermoed, misschien komt de mededeling dat je partner homoseksuele gevoelens heeft als een donderslag bij heldere hemel. Hoe nu verder?

Ben je razend, denderen de woorden “pot”of “flikker” over de tafel, of ben je heel begripvol en gun je je partner alle geluk van de wereld, of weet je het gewoon even niet meer? Je wilt bij elkaar blijven, maar kan dat wel, en hoe dan? Je wilt juist niet bij elkaar blijven, maar de kinderen dan?

Het is wel eens prettig om over deze dingen te praten met mensen die in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben. Die mensen vind je bij Orpheus. En speciaal voor jou bij de heterowerkgroep.
Naast de mogelijkheden voor gesprekken organiseert de heterowerkgroep ook ontspanningsactiviteiten.

Wij hetero's zijn allemaal een eerste keer naar een bijeenkomst gekomen en weten dus ook wat drempelvrees is. Omdat we allemaal de Orpheussituatie goed kennen, kan jij ervaren dat je aan een half woord genoeg hebt om uit te leggen hoe jij je voelt. Een luisterend oor en het vernemen van ervaringen van anderen laat je al snel opgaan in de groep.


Themamiddag 

Op de eerste zaterdagen van november en februari organiseren we als Werkgroep Heteropartners van Orpheus middagen waar we als zogenaamde "hetero van de homo" lotgenoten de ruimte hebben om elkaar op een prettige en vaak krachtgevende manier te ontmoeten. Er is ruimte voor het thema en ruimte voor de behoefte van de groep op die middag. Of je kort of al wat langer in je Orpheussituatie zit, voel je welkom. 

Na de afsluiting om 17.00 uur is er gelegenheid om samen ergens te gaan eten, dat is op eigen kosten en zeker niet verplicht. De groep bestaat meestal uit ca. 10 personen.

Wandeling

Elk jaar wordt er een bos- en een strandwandeling georganiseerd. Op het verzamelpunt wordt je opgewacht door de werkgroepleden. Na een korte introductie gaan we een vooraf geplande wandeling maken.
Bij de wandelingen zijn er meestal tussen de 15 en 25 personen. Als afsluiting is er de mogelijkheid om als groep met elkaar op eigen kosten te gaan eten.

Namens de Werkgroep Heteropartners van Orpheus

Hilde en Anja 


Activiteiten 2017

4 februari – Landelijk heteropartner middag in Hoofddorp

10 juni - Voorjaarswandeling

2 September - Strandwandeling KIJKDUIN, Den Haag

Op 2 september aanstaande organiseert de Heterowerkgroep van Orpheus weer een fijne middag voor jullie op het strand van Kijkduin.

We maken een wandeling langs de zee en de duinen en nemen een pauze halverwege de tocht in een strandpaviljoen. En voor wie wil: aan het eind van de middag is er een afsluitend etentje met elkaar.

De wandeling is gratis en wat je eet en drinkt is voor je eigen rekening. Mocht je dieetwensen hebben dan horen we die graag, en houden we daar rekening mee.

We verzamelen tussen 13:00 uur en 13:30 uur bij de muziektent/kiosk aan het Deltaplein op de boulevard in Kijkduin.

Het Deltaplein is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kijk op 9292.nl om precies te zien op welke tijden en waar de bussen rijden/aankomen. Kom je met de auto aan in Kijkduin, dan kun je gratis parkeren. Indien je wil carpoolen geef dan ook je woonplaats aan bij je aanmelding en dat je mailadres onder de deelnemers verspreid mag worden.

Verder bij je aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag je mobiel nr vermelden en of je ook mee blijft eten.

Met vriendelijke groeten en tot op 2 september,

Hilde en Anja

Hilde 06-83716165

Anja 06-29352691